The Movies verandert in De Witt

De transformatie van The Movies naar De Witt is in volle gang. Ondertussen draait The Movies goed door. De nieuwe combinatie van een grote sfeervolle stadsbrasserie, een bekend filmtheater en een verrassend podium zal de aantrekkingskracht van het gebouw als culturele en culinaire hotspot sterk doen toenemen. Vanaf juni 2023 biedt het aan het publiek van Dordrecht en wijde omgeving een nog attractievere programmering en ambiance voor een fijne middag- of avond uit. Deze plaatjes geven een sfeerimpressie.

    

De verbouwing duurt naar verwachting tot medio juni. Het café-restaurant breidt zich uit over de hele begande grond. Het wordt opener en het interieur krijgt een geheel nieuwe "look". Met een nieuwe entreegevel verandert "de smoel" ook letterlijk. Filmzaal 4 maakt plaats voor een keuken. De kantoren boven verdwijnen en een "late-night bar" verschijnt. De entreehal kijgt een frisse ontvangstdesk voor informatie en kaartverkoop. De foyer op de etage wordt geschikt gemaakt voor kleine podiumoptredens. En filmzaal 2 en de FilmLounge krijgen (als eerste) een face-lift. In het voorjaar wordt ook de buitenruimte aangepakt: minder steen, meer groen en een rijkere uitstraling.

    

Het sloopwerk is klaar, de voorgevel ligt er uit. De nieuwe wordt begin mei geplaatst. Vanaf medio april wordt de lift er in gebouwd. Eind april begint de opbouw van het interieur.
Op deze webpagina houden we je op de hoogte. Als Movies-team zien we uit naar het eindresultaat. De bruisende horeca keert terug zoals het ook in de beginjaren van The Movies was.  Het is een prachtige impuls om de tweede 10 jaar van ons bestaan mee te beginnen.