Bezoekersinformatie

Openingstijden

Het filmprogramma loopt steeds van donderdag t/m woensdag en wordt wekelijks op maandagmiddag vernieuwd.
Het programma bepaalt de opening van de bioscoop. De films worden - verspreid over 4 zalen - vertoond in een aantal rondes per dag. Het basisschema is als volgt: 

  • Maandag: 2 filmrondes om ca. 16.00 en 19.30 uur
  • Woensdag:  4 filmrondes om ca. 14.00, 16.30, 19.00 en 21.15 uur
  • Dinsdag & Donderdag: 3 filmrondes om ca. 16.30, 19.00 en 21.15 uur
  • Vrijdag & Zaterdag: 4 filmrondes om ca. 14.00, 16.30, 19.00 en 21.15 uur
  • Zondag: 4 filmrondes om ca. 12.00, 14.00, 16.30 en 19.30 uur 

De precieze aanvangstijden worden wekelijks gepubliceerd op de Movies-website en in de Filmladder. Deze wordt op dinsdag gemaild aan Nieuwsbrief-abonnees en is te vinden op diverse Dordrecht-websites.
Films worden vertoond met een voorprogramma van 12-15 minuten (trailers + reclameblok). Pauzes in de film doen we bij familiefilms van 80 min. en langer en bij andere films wanneer die langer zijn dan 150 minuten. Doorgaans wordt dat expliciet vermeld op de betreffende programmapagina.

Het Movies-café is dagelijks geopend. Steeds vanaf een half uur voor de aanvang van de eerste film. Van zondag t/m donderdag sluiten we uiterlijk om 0.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is de sluitingstijd uiterlijk om 1.00 uur. Bij mooi weer is het terras geopend tot uiterlijk 23.00 uur.

Kaartverkoop/Kassatijden

De kaartverkoop gaat via de kassa, de telefoon of online. Kaarten kopen aan de bioscoopkassa kan via pinbetaling. We vermijden graag contant geld. Reserveren kan telefonisch (dagelijks vanaf 13:30 uur). Deze service is gratis

Kaarten online kopen verzekert je van goede plaatsen en bespaart je wachttijd aan de kassa. Op de website vind je buttons en winkelwagentjes, die je naar het bestelmenu leiden. Met een paar clicks en de registratie van een e-mailadres heb je de filmkaarten binnen. In elke zaal kun je zelf je stoel(en) kiezen. Betaling geschiedt via IDEAL, met de Nationale Bioscoopbon.of via specifieke passen als Cineville en Dordtpas

Toegangsprijzen (geldig vanaf 02-09-21)

Films en familiefilms       3D-films

Normaal:   € 10,50             € 12,50
66+:          € 9,50             € 11,00
Student/CJP: € 8,50         € 10,00
Jong 12 t/m 17: € 8,50     € 10,00
Kids 2 t/m 11: € 7,50       € 9,00
Familieticket (2kids + 2 vlw): € 32,-- (8,-- pp)   € 38,-- (9,50 pp)
Voor lange films (meer dan 145 minuten) geldt een toeslag van 1,25 euro pp. op alle kaartprijzen

De digitale Nationale Bioscoopbon, Filmbonnen en de MaDiWoDo-bon zijn geldig in The Movies. We verkopen ook graag die Nationale Bioscoopbon. 

Reeds gekochte kaarten kunnen worden geruild of worden teruggenomen tot een half uur voor aanvang van de betreffende vertoning. Bij terugname wordt € 2,00 verrekend (ongeacht aantal kaarten) voor de administratieve verwerking.

Op de toegang en de kaartverkoop zijn Algemene Voorwaarden van toepassing. Je leest ze hier.

Speciale kortingsregels:

Op maandag de hele dag en op donderdagmiddag tot 18.00 uur (niet in schoolvakanties) betaalt iedere bezoeker vanaf 12 jaar slechts € 8,50 of € 10,-- (3D).
De kortingen Student/CJP en 66+ gelden niet voor vertoningen op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 18.00 uur.

The Movies doet mee aan de DordtPas. Eenmalig krijg je een gratis filmkaartje. Daarnaast kost een kaartje voor alle overige films maar 7,50 (excl 3D- of andere toeslagen). Ten opzichte van normaal tarief is dat dus 3,-- korting. De gratis Dortpas-kaarten verkopen we op vertoon van de pas alleen aan de kassa. Reserveren vooraf kan telefonisch

Arrangementen voor Veelkijkers

Ga je regelmatig, dan kun je een Strippenkaart kopen, goed voor 10x film. De strippenkaart is niet persoonlijk en is 1 jaar geldig vanaf de aankoopdatum. Gezamenlijk gebruiken mag tot maximaal 4 strippen per filmvertoning. 3D-toeslag (€ 1,50) moet extra betaald worden. In de ouderwetse papieren vorm kost de Strippenkaart € 78,50 Reserveren kan dan alleen telefonisch en kaarten zijn af te halen aan de kassa. Wil je het voordeel van online plaatsen boeken, dan koop je de Online Strippenkaart à € 80,00.

The Movies Dordrecht is lid van Cineville. Met de CineVille-pas kun je in 44 filmtheaters, verspreid in Nederland onbeperkt film kijken. Ga je vaak, dan is dit de voordeligste optie. Zo'n pas kost € 21,-- per maand (minimaal 4 maanden) vanaf 30 jaar en € 17,50 tot 30 jaar. Voor 3D-films of speciale vertoningen gelden toeslagen. Lees er alles over op de websitie van Cineville en stap in de wereld van film.

Groepsbezoek & kinderfeestjes

Ha leuk, met elkaar naar de film in een grotere groep: kinderfeestje, familie, vrienden, vereniging, collega's etc. Voor volwassenen, jeugd en kinderen maken we filmbezoek in The Movies Dordrecht graag extra leuk met randprogramma en lekkere horeca-arrangementen. Zo haal je nog meer leuke herinneringen uit je filmbezoek. Een leuke film kies je uit ons lopende programma of je kiest je eigen favoriet. Meer info ? Klik eens op Cinesamen.nl of vraag per e-mail naar de brochure voor Kinderfeestje met nadere info en prijzen.

Privacyreglement

Cinema The Movies Dordrecht communiceert graag met de filmliefhebbers uit Dordrecht en omgeving. Daarom verzamelen en verwerken we persoonsgegevens van onze bezoekers. Dat gebeurt wanneer je:
* onze website bezoekt;
* telefonisch of online een kaartje bij ons bestelt
* je aanmeldt voor de nieuwsbrief.

We doen dat zeer zorgvuldig en functioneel, uit respect voor je privacy. Uiteraard in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving. Lees onze privacyverklaring om te weten welke persoonsgegevens wij verzamelen en wat we met deze gegevens doen.