12 APRIL GEANNULEERD Slow Fashion & kostuumfilms

Drie kostuumfilms omlijsten de tentoonstelling Slow Fashion

Het Dordrechts Museum en The Movies programmeren samen een trio kostuumfilms in het kader van de modetentoonstelling Slow Fashion. Deze toont de topstukken uit de eigen modecollectie van het museum en omvat de periode 1775 - 1925. Daaraan hebben we drie kostuumfilms verbonden.

Vr 7 febr. 19:00u.: Little Women, met het modebeeld rond 1865

Zo 8 mrt 16:00u. Marie Antoinette, met het modebeeld rond 1775

Zo 12 apr 15:30u.: The Great Gatsby, met het modebeeld va.1920

Elke filmvertoning wordt ingeleid door kunsthistorica Rosalie Sloof

Ladies night: Little Women in Slow Fashion

Een prachtige start met bijna 250 bezoekers op vr 7/2 jl. De film Little Women is nog altijd dagelijks te zien.

Marie Antoinette

Op zo 8/3 verplaatst deze film van Sofia Coppola uit 2006 ons naar het Franse hof rond 1775. Marie Antoinette was pas 14 jaar oud toen ze in 1770 trouwde met de Franse troonopvolger, die uiteindelijk als Lodewijk XVI heerste tot de Franse Revolutie. De film toont haar dagelijks leven, enerzijds badend in de grootst mogelijke - schitterend in beeld gebrachte - luxe en anderzijds een worstelend met alle beperkingen en verwachtingen. Marie Antoinette zien we niet als verwende diva, maar als een tamelijk gewone jonge vrouw, van wie vooral een troonopvolger geëist wordt. Geweldig gespeeld door Kirstin Dunst. De film won de Oscar voor Beste Kostuums.

Gewone filmprijzen gelden, maar op vertoon van museumticket betaal je maar € 5,-. Andersom ontvang je op vertoon van je filmticket € 3,- korting op een combiticket voor het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn (op een dag naar eigen keuze).

The Great Gatsby

De afsluiting op zo 12/4 is de extravagante kostuumfilm van Baz Luhrman uit 2013. Deze (vijfde) verfilming van Scott Fitzgeralds beroemde roman dompelt ons onder in het New York van de "roaring twenties". Plattelander Nick Carraway komt via zijn nichtje Daisy terecht in het immer feestende circuit rond de mysterieuze miljardair Jay Gatsby (gespeeld door Leonardo di Caprio). En alle intriges die daar bij horen. Audiovisueel is de film een feest, vol duizelingwekkende shots, prachtlocaties en een stampende soundtrack.

Gewone filmprijzen, maar op vertoon van museumticket betaal je maar € 5,-. Andersom ontvang je op vertoon van je filmticket € 3,- korting op een combiticket voor het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn (op een dag naar eigen keuze). De ticketactie is geldig t/m 12 april.

Praktisch

Kaarten boek je online via de knop Tijden & Tickets (geeft ook je korting op museumentree) of reserveer je telefonisch via 078-7200777. Cineville-pas, Dordtpas en Strippenkaart zijn geldig.

Regisseur
Diverse (-)

Release

08 maart 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik