FidA: Le Grand Bain

Synchroonzwemmen...omdat het kan!

In het gemeentelijk zwembad oefent een groepje mannen van middelbare leeftijd de kunst van het synchroonzwemmen. Ze zijn van een zeer divers pluimage en ieder heeft zo zijn eigen besognes. Het moderne leven rond social media is niet hun ding. Dwars tegen de hoon van familie en vrienden in besluiten ze om als team voor Frankrijk deel  te nemen aan het WK synchroonzwemmen. Op wilskracht en onder de stricte hand van hun trainster Delphine, een voormalig zwemkampioene die ook haar portie levensellende wel gehad heeft, worden ze een hecht team. Zo hervinden ze weer het gevoel dat ze er toe doen in het leven.

Regisseur Gilles Lelouche maakte een komedie, die zowel hilarisch als ontroerend werkt. De groep acteurs verbeeldt 10 personages, die samen een heerlijke ensemble feel-goodfilm hebben gemaakt. Een hitfilm in Frankrijk, die 5 Césars won.

Locatie: Kloostertuin, ingang aan de Augustijnenkamp (achter The Movies). Tuin & Bar zijn open vanaf 18:30 uur.
Neem zelf een stoel of kleed mee. Enkele strandstoelen zijn te huur (€ 3,-), graag telefonisch reserveren.
Kaarten kosten 8,-- en koop je online via de rode button hierboven. Telefonisch reserveren kan via 078-7200777. Strippenkaart en Cinevillepas zijn geldig en de Dordtpas geeft 1,- korting.

NB: In geval van slecht weer wordt de film binnen in The Movies vertoond. Volg onze berichtgeving via website en social media.
Voor die andere films in onze Achtertuin, check je hier het hele programma.

VPRO-cinema: "...Prettige mix van sociale komedie en sportfilm..."

Director
Gilles Lellouche (F, 1972)
Gilles Lellouche (F, 1972)
Narco

Cast
Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde

Release

13 augustus 2022

Taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

122 minuten

Filmkeuring

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik