Filmprogramma bij Cuyptentoonstelling

In het licht van Albert Cuyp schijnen ook 3 speelfilms

In het Dordrechts Museum loopt t/m 8 maart 2022 de tentoonstelling 'In het licht van Cuyp' over Aelbert Cuyp en de Engelse schilders Thomas Gainsborough, John Constable en J.M.W. Turner. Zij beschouwden Cuyp als grote inspiratiebron. Een centraal thema in hun werken is de belichting of lichtval. In aansluiting op deze tentoonstelling presenteren we drie speelfilms met veel raakvlakken. In de maanden december, januari en februari. Elke filmvertoning wordt ingeleid door een curator van het museum, die de verbinding legt tussen des childerkunst en de films.

Korting bij combi-bezoek

Op vertoon van een entreebewijs kost de film maar € 7.50.
Op vertoon van een filmkaartje voor deze film ontvang je € 5,-- korting op de entree van de tentoonstelling (t/m 8 maart 2022).

Programma

18 december - Mr. Turner
Succesvolle biopic uit 2017 over de beroemde Engelse schilder, die de weg naar abstractie verkende. Daarbij sterk geïspireerd door Aelbert Cuyp.

15 januari - Tulip Fever
Kostuumdrama over een onmogelijke liefde gesitueerd in het Amsterdam van de 17e eeuw. De berooide schilder Jan van Loos schaakt de jonge vrouw van een rijke handelaar in tulpenbollen.

6 en 17 februari - Barry Lyndon
Schemenroman verfilmd door de meestercineast Stanley Kubrick over de jonge man die zich omhoog manipuleert in de adelijke kringen. Met grensverleggend werk in cameratechniek en belichting.Een bezoek aan de tentoonstelling en de film is mooi (en voordelig) te combineren.

Director
diverse

Release

16 december 2021

Taal

Engels

Lengte

144, 107, 185 minuten