Filmclub: No Dogs or Italians allowed

Hartveroverende stopmotion film bij de Filmclub

De volgende Filmclub voorstelling is op maandagavond 27 maart om 19.30 u.  Het is een animatiefilm en hij heet No Dogs or Italians allowed.

De Italiaanse grootouders van regisseur Alain Ughetto ontworstelen zich met vallen en opstaan aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk. Met humor en warmte vertelt Ughetto via zijn grootmoeder Cesira het epos van zijn familie.
Zij belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de 11 kinderen uit een Ughetto familie. Grond is er schaars en het eten dus ook. Luigi en zijn broers vertrekken dan ook elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar het zware werk te doen. Er worden kinderen geboren, nieuwe liefdes gevierd, huizen gebouwd en ondertussen droomt iedereen van een beter bestaan.
Filmmaker Alain Ughetto combineert poëzie en realisme in een originele en persoonlijke animatiestijl, en tekent zo een warme, humorvolle ode aan zijn Italiaanse familie.

De film wordt vooraf ingeleid en na afloop is er - zoals altijd - de gelegenheid om met elkaar onder het genot van een drankje na te praten over de film.

Kaarten (inclusief drankje) kosten € 11,50. Cinevillepas, Strippenkaart en Dordtpas zijn geldig met een bijbetaling van € 2,75.

Director
Alain Ughetto (F, 1950)
Alain Ughetto (F, 1950)
Jasmine

Release

27 maart 2023

Taal

Frans, Italiaans

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

70 minuten

Filmkeuring

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst