Film in de Achtertuin 2020

Toch nog openlucht bioscoop; kleinschaliger, Corona proof en zomers gezellig

Op 3 vrijdagavonden in augustus + 2 vrijdagavonden in september hangt het grote filmdoek aan onze eigen achtergevel. In de Kloostertuin vertonen we 5 toonaangevende films, geschikt voor (na)zomerse avonden. Aanvang 21:30 uur (in augustus) & 21:00 uur (in september). Maar het verhoogde grasveld en een terras nodigen uit om eerder te komen. Tuin en bar zijn open vanaf 18:30 uur, Food truck Sam Sammetje serveert een dagschotel. En er zijn snacks, zoals Allenbrands Gourmet Popcorn. Volop gelegenheid dus om vooraf gezellig te picknicken.

Het programma is:

14 augustus - Imagine John Lennon & Yoko Ono
21 augustus - The Peanut Butter Falcon
28 augustus - If Beale Street Could Talk
4 september - Love Sarah
11 september -The Personal History of David Copperfield

Locatie: Kloostertuin, ingang aan de Augustijnenkamp (achter The Movies). Tuin, Bar & food trucks zijn open vanaf 18:30 uur. Vanwege de 1,5 meter afstand regel zijn maximaal 200 plaatsen op en rond het grasveld beschikbaar. De placering garandeert voldoende afstand. Movies-medewerkers houden toezicht, maar je eigen veranwoordelijkheid is belangrijk om de avonden fijn te laten slagen.

Filmkaarten kosten 8 euro, in combi met een dagschotel 15 euro. Strippenkaart en Cineville-pas zijn geldig. De Dordtpas geeft 1,50 euro korting. Kaartverkoop online via de rode button op de webpagina's van elke film of telefonisch reserveren via 078-7200777.

Neem zelf een stoel of kleed mee. Enkele strandstoelen zijn te huur (€ 3,--), graag telefonisch reserveren. Op 14/8 en 11/9 draait DJ Jopieee vinyl en zorgt zo voor extra sfeer.

NB: In geval van slecht weer wordt de film binnen in The Movies vertoond. Volg onze berichtgeving via website en social media.

De films in een paar zinnen

Meer info vind je op de programmapagina van elke film. De titels linken er naar door!.

14/8:  IMAGINE (VS 1972) van John Lennon & Yoko Ono
We beginnen met Love & Peace. In het verlengde van een aantal andere muziek/concertfilms in augustus. Deze muziekfilm verbeeldt alle songs op het gelijknamige solo-album en vermengt dit met scènes uit het privéleven van John en Yoko. Geheel digitaal gerestaureerd en met een nieuwe geluidsmix + bonusmateriaal..

21/8:   THE PEANUT BUTTER FALCON (VS, 2019). Regie Tyler Nilson en Michael Schwartz.
Innemende road movie (deels per vlot) langs de fotogenieke zuidoostkust van de VS. Zak, een jonge vent met Down syndroom en de droom om professioneel worstelaar te worden, is weg gelopen uit zijn tehuis. Onderweg vindt hij een onverwachte bondgenoot in Tyler, een visser op de vlucht voor boze collega's. Samen leggen ze een bijzondere reis af.

28/8: IF BEALE STREET COULD TALK (VS, 2018) Regie Barry Jenkins.
Romantische love story vermengt zich met een scherp drama over het onrecht van etnisch profileren. Het jonge stel Tish en Fonny begint een gezamenlijke toekomst in het Harlem van de jaren '70. Maar dat wordt bruut verstoord wanneer een recistische agent Fonny een verkrachting aan naait. Biedt ware liefde genoeg veerkracht? .

04/9:  LOVE SARAH  (VK, 2020) Regie Eliza Schroeder
Clarissa wil de droom van haar overleden moeder, het openen van een bakkerij in het Londense Notting Hill, alsnog verwezenlijken. Met hulp van haar moeders beste vriendin en haar excentrieke oma gaat ze aan de slag. Verdriet en verschillen maken een gezamenlijk succes niet vanzelfsprekend. Hartverwarmende tragikomedie met heerlijke baklucht

11/9:  THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD (VK, 2020) Regie Armando Iannucci
Een nieuwe verfilming van de wereldberoemde roman van Charles Dickens. We volgen het levensverhaal vol ups and downs van David in het vroeg 19e eeuwse Engeland. Een film vol historische decors en uitbundige kostumering is een fijne opening van de Open Monumenten Dagen in Dordrecht. Landelijke voorpremière.

 

Mede mogelijk gemaakt door een evenementenbijdrage van de Gemeente Dordrecht.

Regisseur
John Lennon & Yoko Ono - Tyler Nilson & Michael Schwartz. - Barry Jenkins - Eliza Schroeder - Armando IannucciWoody Allen ()

Release

13 augustus 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

divers minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar