Film in de Achtertuin

Openlucht bioscoop op 4 vrijdagavonden in augustus

Op 4 vrijdagavonden in augustus hangt het grote filmdoek aan onze eigen achtergevel. In de Kloostertuin vertonen we 4 toonaangevende films, geschikt voor zomerse avonden. Aanvang 21:30 uur. Maar het verhoogde grasveld en een terras nodigen uit om eerder te komen. Food trucks serveren een heerlijke dagschotel voor 15 euro. De bar is open vanaf 18:30 uur. Volop gelegenheid om gezellig te picknicken.

Het programma bestaat uit:

2 augustus - Roma
9 augustus - Notti Magiche
16 augustus - Mid90s
23 augustus - A Rainy Day in New York

Locatie: Kloostertuin, ingang aan de Augustijnenkamp (achter The Movies). Bar & food trucks zijn open vanaf 18:30 uur.
Neem zelf een stoel of kleed mee. Enkele strandstoelen zijn te huur (€ 3,--), graag telefonisch reserveren. De film kost 7,50 euro. Strippenkaart en Cineville-pas zijn geldig.
Kaartverkoop via de rode button rechtsboven of telefonisch te reserveren via 078-7200777 of direct aan onze kassabalie.

NB: In geval van slecht weer wordt de film binnen in The Movies vertoond. Volg onze berichtgeving via website en social media.


2/8:   ROMA (VS/Mex, 2018, regie Alfonso Cuaròn)
Volgens velen de beste film van het afgelopen jaar. Nog niet vertoond in Dordrecht. Magnifiek en sfeervol portret van een middenklasse-gezin en hun huishoudster/kindermeisje Cleo in de vroege Jaren 1970. Een jaar uit hun dagelijks leven met ups en downs, tegen de achtergrond van enkele historische gebeurtenissen.

9/8: NOTTI MAGICHE (I, 2018, regie Paolo Virzi)
Rome, 1990. Op de zomeravond waarop Argentinië thuisland Italië uitschakelt in het WK voetbal, wordt de dode filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor de uitreiking van een belangrijke filmprijs. Ze vertellen over alle uitspattingen in de laatste gloriejaren van de Italiaanse filmindustrie. Een bitterzoete en licht nostalgische komedie.

16/8:  MID90S  (VS, 2018, regie Jonah Hill)
De 13-jarige Stevie heeft genoeg van zijn agressieve broer en afstandelijke moeder. Hij zoekt aansluiting bij een groepje oudere skateboarders. Daar leert hij zijn eerste levenslessen. Een geestig en warm coming-of-age drama en een lekker portret van de skatecultuur in het Los Angeles van de jaren 90.

23/8:  A RAINY DAY IN NEW YORK (VS 2019, regie Woody Allen)
Onze zomertraditie, de voorpremière van de nieuwste Woody Allen-film, wordt vervolgd. Zijn 50e speelfilm is een romantische komedie over het jonge stel Gatsby en Ashleigh. Ze beginnen aan een weekendje samen, maar raken al snel gescheiden van elkaar. Zo komen ze apart in verrassende verwikkelingen terecht, die hun relatie op de proef stelt. Prachtig dwalen door fotogeniek New York.

Regisseur
Alfons Cuarón - Paolo Virzi - Jonah Hill - Woody Allen ()

Release

02 augustus 2019

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

115 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar