Downton Abbey

De geliefde TV-serie schittert op het grote doek.

Première

Het wonderschone decor van Highclere Castle en de oogstrelende kostuums werken echt als een tijdmachine. Wij - het publiek - vertoeven twee uur lang in de Britse high society in 1927. Op bezoek bij de familie Crawley en hun toegwijde huishouding "downstairs". Daar heerst grote opwinding over het aangekondigde bezoek van koning George V en koningin Mary. In de rijke bovenvertrekken botsen verschillende opvattingen over dit bezoek, ontstaan nieuwe dilemma's en zijn beslissingen nodig. Ook ontvouwen zich nieuwe romaces. Beneden heerst onrust omdat de werkdruk zo hoog is. Zonder de - inmiddels gepensioneerde - butler Carson gaat dat niet, maar zijn terugkeer veroorzaakt ook frustratie. En het gevaar dreigt dat de hofhouding van de koning de hele Downton-staf buiten spel zet. Een aaneenschakeling van verwikkelingen volgt, met gevolgen die de toekomst van het landgoed bedreigen.

Bijna alle leden van de originele cast uit de populaire, veelgeprezen TV-serie (2010-2015) doen weer mee. Maggie Smith creëert een vlijmscherpe mater familias Dowager Countess. Hugh Bonneville is op-en-top Engels als Earl Robert Crawley. En zo is het bijna een weerzien met bekenden.

High Tea

Voor een prettige warming-up van het filmbezoek of een heerlijke nazit, serveren we een high tea op zaterdag en zondag. Deze wordt ambachtelijk bereid door onze 'huisbakker' Koning Koffie. Met kleine Sandwiches, Scones Cream & jam, Bananencake en meer. De speciale theemelange komt van Het Theewinkeltje. Neem lekker een uur de tijd en geniet extra. Kies het arrangement Film + High Tea à € 23,50. Graag vooraf reserveren of online bestellen.

AD/Dordtenaar: " Aan alles is voldaan: romantiek, royalty, intrige, nieuwe verwikkelingen en een vers liefdeskoppel"

Regisseur
Michael Engler
Michael Engler (The Chaperone)

Cast
Michelle Dockery, Maggie Smith, Robert James-Colliler, Elizabeth McGovern

Release

12 september 2019

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

122 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie