Corpus Christi

Aangrijpend drama over bedrog dat heelt.

Een filmpareltje uit Polen. Niet voor niets veelgeprezen op vele filmfestivals en bekroond met een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film.

De 20-jarige jeugddelinquent Daniel (Bartosz Bielenia) droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij echter geen schijn van kans om toegelaten te worden op het seminarie. Zijn leven krijgt een onverwachte draai als hij - tijdens een werkverlof - in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De vermomming werkt en de oude dorpspastoor kan zijn hulp goed gebruiken. In zijn rol ontdekt Daniël dat er binnen de dorpsgemeenschap een groot trauma leeft, dat hij treffend weet aan te pakken. Terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en groeit de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt.

Regisseur Jan Komasa baseerde het verhaal op ware gebeurtenissen. Hij filmt in een gevarieerde, maar steeds ingehouden visuele stijl. De priemende ogen van hoofdrolspeler Bielenia zul je niet snel vergeten.

De Volkskrant: " ..een onmiskenbaar goed gevoel voor timing en toon.."

Regisseur
Jan Komasa (PL, 1981)
Jan Komasa (PL, 1981) (Suicide Room, Hejter)

Cast
o.a. Eliza Rycembel, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna

Release

08 oktober 2020

Taal

Pools

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

116 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik