CineFiliaal: Can You Ever Forgive Me?

Zie de nieuwste films steeds als eerste.

n het CineFiliaal bieden we iets extra's aan vaste bezoekers en fans van The Movies. We beschouwen ze als klanten van het CineFiliaal. Op verschillende momenten zijn er bijzondere vertoningen, ontvangsten of activiteiten. Elke woensdagavond rond 20:30 uur toont het CineFiliaal een voorpremière van een nieuwe kwaliteitsfilm. Aan de vertoning gaat (meestal) een korte inleiding vooraf. Die leert je meer achtergronden van de film en de makers. Bezoek van deze film gaat op uitnodiging. Elke week ontvangen de klanten van het CineFiliaal een aankondiging per mail.

Op woensdag 20 februari is dat Can You Ever Forgive Me?

Lee Israel (Melissa McCarthy) verdiende begin jaren 70 en 80 haar geld door boeken te schrijven over Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estee Lauder en journalist Dorothy Kilgallen. Als Lee haar werk uit de smaak valt en ze haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, gebruikt ze haar schrijftalent om anderen te misleiden. Opgehitst door haar loyale vriend Jack (Richard E. Grant) gaat ze brieven schrijven uit naam van beroemdheden. De verkoop draavan levert flink op.

De film is biofgrafisch, een bewerking van de memoires Can You Ever Forgive Me? van Lee Israel. Deze komedie werd genomineerd voor drie Oscars; voor het script en voor het acteerwerk: Beste Actrice in een Hoofdrol voor Melissa McCarthy en Beste Mannelijke Bijrol voor Richard E. Grant.

Regisseur
Marielle Heller (VS, 1979)
Marielle Heller (VS, 1979) (Diary of a Teenage Girl)

Cast
Melissa McCarthy, Richard E. Grant

Release

21 februari 2019

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

106 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Grof taalgebruik