Bottleshock + wijnproeverij

Film+proeverij: Welk land maakt de beste wijn?

i.s.m. Wijnhuis 167

Een bijzonder filmevenment in onze zalen en op het Movies-terras: kijken naar en proeven van lekkere wijn.

Bottle Shock is een Amerikaanse comedy uit 2008 gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het handelt om het Jugement de Paris uit 1976. Dit is een wijcompetitie in Parijs, georganiseerd door een van origine Britse wijnhandelaar Steve Spurrier. Alan Rickman kruipt in zijn huid. Deze Spurrier had in Californië (Napa Valley) de wijnen ontdekt en wilde die introduceren in het conservatieve thuisland van de wijn. Een jury van erkende wijnexperts proefde in een dubbelblinde test Californische wijnen en de op dat moment onverslaanbaar geachte Franse concurrenten.

De titel verwijst naar een soort jetlag, die wijn ondergaat tijdens vervoer, waarna de drank weer een tijd moet liggen om in optimale staat te komen. De personages en wijnproducenten in de film dragen de echte namen van de betrokken partijen. Bottle Shock ging in Nederland ging in première op het filmfestival Film by the Sea.

Na de film presenteert Frank Kila van Wijnhuis 167 (Groenmarkt, Dordrecht) 3 Californische en 3 Franse wijnen in een proeverij. Voorzien van toelichtende informatie en leuke anekdotes. Ontdek zelf de verschillen tussen de oude en de nieuwe wijnwereld. We rekenen op mooi weer, dus op het terras, dat qua sfeer heel goed door kan als een Frans dorpspleintje.

Kaarten kosten € 25,-- incl. de proeverij. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met bijbetaling van  € 15,--. Ivm de 1,5 meter maatregel is er plaats voor max. 40 bezoekers. Dus boek tijdig online of reserveer telefonisch.

 

de Volkskrant: "Wijn als religie.."

Regisseur
Randall Miller (VS, 1967)
Randall Miller (VS, 1967) (CBGB)

Cast
Chris Pine, Alan Rickman, Bill Pullman

Release

17 juli 2020

Taal

Engels, Frans

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

110 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar