IDFA: Bloody Nose, Empty Pockets

Het laatste etmaal van een typisch Amerikaanse buurtkroeg.

Daglicht dringt zelden door in de Roaring 20s en dat is precies een deel van de aantrekkingskracht van deze buurtkroeg aan de buitenrand van Las Vegas. Voor veel vaste bezoekers is het een tweede huiskamer. Voor Michael, een aan lager wal geraakte acteur die het café schoonmaakt, zijn enige. Maar vanaf morgen is dat allemaal voorbij. Want Roaring 20s sluit definitief de deuren.

Filmbroers Bill & Turner Ross leggen het laatste etmaal van deze microwereld vast. Het is een ode aan de typisch Amerikaanse dive bar. De binnendruppelende gasten vormen een doorsnee van de samenleving. Naarmate de avond vordert, de alcohol vloeit en de allerlaatste ronde nadert, komt het drama meer en meer aan de oppervlakte. Verhalen van eenzaamheid, ontgoocheling en verlies, dronken verwijten en liefdesverklaringen houden deze gelegenheidsfamilie van kroegtijgers en barkeepers bij elkaar.

Het Amerikaanse culttijdschrift Rolling Stone zette deze cinema vérité film in hun Top-10 Beste films van het laatste Sundance Filmfestival.

Director
Bill Ross IV, Turner Ross
Bill Ross IV, Turner Ross ()

Cast
Peter Elwell, Michael Martin, Shay Walker

Release

24 november 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

98 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik