Arts in Cinema

Topexposities op het witte doek

Ook in 2020 brengt Arts In Cinema vanuit de productiehuizen van Exhibition on Screen en Nexo Digital een aantal prachtige kunstdocumentaires uit.

27 februari - Leonardo: The Works (uitgesteld)

Verschillende televisieshows en films hebben Leonardo Da Vinci's genialiteit getoond, maar niet vaak genoeg staat het meest cruciale element centraal: zijn kunst.

Zijn schilderijen en tekeningen zijn worden in Leonardo: The Works vertoond zoals dat nog nooit gedaan is op groot scherm.

Denk aan de Mona Lisa, Het Laatste Avondmaal, De dame met de hermelijn, Ginevra de' Benci, Madonna Litta, Maagd op de rotsen en nog veel meer.

12 maart - Lucian Freud: A Self Portrait

Voor het eerst in de historie zal de Royal Academy of Arts in London, in samenwerking met het Museum of Fine Arts in Boston, Lucian Freud's zelfportretten samenbrengen.

De expositie zal meer dan vijftig schilderijen, prenten en tekeningen tonen waarin deze moderne meester van de Britse kunst zijn oog op zichzelf werpt.

Freud is een van de meest gevierde schilders van onze tijd en een van de weinige kunstenaars uit de twintigste eeuw die zichzelf met zoveel consistentie wist te portreteren.

9 april - Easter in Art

Het verhaal van Christus ‘dood en opstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Het is misschien wel de belangrijkste historische gebeurtenis aller tijden, zoals verteld door de evangeliën, maar evenzo zoals afgebeeld door de grootste kunstenaars in de geschiedenis.

Van de triomfantelijke tot de wilde, het etherische tot het tactiele, enkele van de grootste kunstwerken van de westerse beschaving richten zich op dit cruciale moment. Deze prachtig vervaardigde film verkent het paasverhaal zoals afgebeeld in de kunst, vanaf de tijd van de vroege christenen tot heden.

Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en in heel Europa, onderzoekt de film de verschillende manieren waarop kunstenaars het paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld en toont zo de geschiedenis van ons allemaal.

Release

27 februari 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

102, 80 en 82 minuten

Filmkeuring
Alle Leeftijden