April, May en June

Drie halfzussen staan voor een paar moeilijke keuzes

Als Mies, de ernstig zieke moeder van April, May en June, zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar autistische zoon Jan. De drie schrikken zich rot als ze horen dat ze euthansie verlangt en dat samen met haar naasten wil mee maken. En geconfronteerd met die zorgvraag rond Jan blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten om deze taak op zich te nemen.

April (Linda de Mol) kampt zelf met tegenslag in een leven vol succes, May (Tjitske Reidinga) heeft het erg druk met de perfecte moeder te zijn en June (Elisa Schaap) leeft nog altijd als een losbol. Daarbij merken de halfzussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en van hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Linda de Mol maakte met haar vaste team (regisseur Will Koopman en scenarist Frank Houtappels) een wat chaotisch, maar innemend familiedrama over deze tijd met andere gezinssamenstellingen en zelfdoding.

de Telegraaf: ".. roerend zussendrama."

Regisseur
Will Koopman (Amsterdam, 1956)
Will Koopman (Amsterdam, 1956) (All You Need Is Love)

Cast
Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Elise Schaap, Olga Zuiderhoek

Release

19 december 2019

Taal

Nederlands

Lengte

117 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik