Filmclub The Movies Dordrecht

FilmClub The Movies Dordrecht draait haar vijfde seizoen. Met en voor meer dan 120 leden presenteert de FilmClub elke maand - op een maandagavond - een voorpremière uit het rijke aanbod aan kwaliteitscinema. De selectie gebeurt vanuit het publiek door het 6-koppige FC-bestuur. De filmavond begint met een korte inleiding door een lid van het FC-bestuur. Daarin worden achtergronden van de film en het maakproces belicht en zijn er soms kijktips. Na afloop is er een nagesprek; samen mijmeren over wat je hebt gezien en hoe dat je heeft getroffen. Vrijblijvend voor hen die dat willen. Zo krijgt film kijken meer reliëf. Maar ook gezelligheid en ontmoeting vormen een uitgangspunt voor de FilmClubavonden. Daarom is een kaartje altijd inclusief een drankje, bijv. voor bij het nagesprek.

De filmkeuze wordt doorgaans zo'n 2 weken van te voren bekend gemaakt. Alle leden ontvangen persoonlijk een aankondiging + info per mail. Verder is er communicatie via deze website en de eigen FB-pagina.

De FilmClub-avonden zijn voor iedereen toegankelijk Het is leuk om een 'introducée mee te nemene. Kaarten (inclusief drankje) kosten € 11,00. Cinevillepas en strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.

Wil je ook lid worden? Het kost niks en verplicht tot niks. Het garandeert wel een directe communicatie en natuurlijk een paar extra mooie filmavonden per seizoen. Meld je dan aan door een mail te sturen via het contactformulier o.v.v. FilmClub.

De volgende voorstelling is op maandagavond 24 juni om 19:30 uur. Deze laatste voorstelling van dit seizoen heet Le Jeune Ahmed van Jean-Pierre en Luc Dardenne. De film kreeg op het Festival van Cannes de prijs voor beste regie.