The Power Of The Dog

Montana, 1925. De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn qua persoonlijkheid elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar ook mysogine en wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze de welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana-vallei. Op deze plek maken mannen (cowboys!) de dienst uit. Ze leven met hun paard, houden de gemoderniseerde wereld op afstand en vereren nog altijd de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry.
Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) trouwt, reageert hij op een wrede manier. Ultra machogedrag brengt veel teweeg.

Na 12 jaar creëerde de Nieuw-Zeelandse filmmaakster Jane Campion (o.a. The Piano) weer een nieuwe film. Haar thema is doorgaans hoe vrouwen overeind (moeten) blijven in een mannenwereld. Deze Western gaat meer over hoe mannen overeind (moeten) blijven in een mannenwereld. En met prachtige landschapsfotografie, zoals dat hoort in een Western.

NRC: "..Cumberbatch is fantastisch als deerniswekkende macho-man"

Director
Jane Campion (NZL, 1954)
Jane Campion (NZL, 1954)
The Piano, Holy Smoke, Sweeties

Cast
Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons

Release

18 november 2021

Taal

Engels

Ondertiteling

NL

Lengte

128 minuten

Filmkeuring

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik