The Lighthouse

Hallucinerende psychologische thriller over twee vuurtorenwachters

 5 sterren reprise

The Lighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England rond 1880. Geregisseerd en geproduceerd door Robert Eggers, die eerder furore maakte met zijn hypnotiserende horror in The Witch (2015).

Willem Dafoe en Robert Pattinson zijn twee vuurtorenwachters, die vanwege hun isolement tot elkaar veroordeeld zijn. Wanneer een aanhoudende storm dat isolement versterkt en dreigender maakt, komt hun verhouding nog meer onde spanning te staan. En mysterieuze gebeurtenissen (of waanbeelden?) dragen er toe bij dat ze meer en meer hun verstand en controle verliezen.

Volgens Eggers begon de film als een poging om een ​​eigentijdse kijk op het verhaal The Lighthouse van Edgar Allen Poe te maken. Het bijzondere camerawerk van Jarin Blaschke,- de film is helemaal zwart-wit gedraaid en in een afwijkende beeldverhouding - verdiende dit jaar een Oscar-nominatie. De film vinden we te goed om na een paar weken al weg te gooien en keert daarom terug.

AD/Dordtenaar: "..hoogst originele en fascinerende vertelling."

Regisseur
Robert Eggers (VS, 1983)
Robert Eggers (VS, 1983) (The Witch)

Cast
Willem Dafoe, Robert Pattinson, Valeriia Karaman

Release

19 maart 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

109 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik