The Irishman

De ultieme Mob-Movie van Martin Scorsese & friends

Première

Meer dan 10 jaar duurde de productie. Maar wat een gangsterfilm hebben deze filmlegendes gerealiseerd. Pure cinemakracht neemt je bijna 3,5 uur mee in een meeslepend epos over maffia, misdaad en politiek. Gebaseerd op ware gebeurtenissen en werkelijk bestaande personen. En met een ware sterrenregen in de recensies.

Centraal staat Frank "The Irishman" Sheeran (Robert De Niro). Een man die in WOII misdaad en geweld al niet schuwde en die in de jaren 50 opklimt in de (corrupte) vakbondswereld in Pensylvania. Hij onderhoudt warme banden met de maffiaclan van Russel Bufalino (Joe Pesci) en hij raakt nauw verbonden met de machtige vakbondsbaas Jimmy Hoffa (Al Pacino). In deze wereld waarin misdaad en politiek innig met elkaar verstrengeld zijn, ontvouwt zich een hectisch leven.

Tussen 1991 en 2003 vertelde Frank Sheeran in meerdere interviews zijn levensverhaal aan advocaat Charles Brandt. Daarin beweerde hij o.a. de hand te hebben gehad in de mysterieuze verdwijning (in 1975) en moord op Jimmy Hoffa. Brandt maakte er een boek van: "I heard you paint houses", dat de basis vormt voor deze ultime "Mob Movie"

MET PAUZE !

de Volkskrant: "..wat een genot is dat: dit stel nog eens samen te zien"

Regisseur
Martin Scorsese (VS, 1942)
Martin Scorsese (VS, 1942) (Mean Streets, Casino, Taxi Driver, The Departed, Gangs of New York)

Cast
o.a. Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel

Release

14 november 2019

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

208 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik