The Best of IDFA on Tour 2020-2021

Vier prijswinnende films van het IDFA 2020

Filmmarathon op zo 21/02

Ze zijn bekroond om hun uitmuntendheid en originaliteit; documentaires die urgente verhalen vertellen en/of je op een bijzondere manier raken. Dat is The Best of IDFA on Tour: een uniek combinatieprogramma met films die je kijk op de wereld zullen uitdagen. Dit voorjaar trekken ze langs de filmtheaters in heel Nederland. Op zondag 21 februari is Dordrecht de halteplaats.

Het is een marathonprogramma met 4 titels. De aanvangstijdstippen zijn: 12:30 - 14:30 - 17:00 - 19:00 uur. Het programma eindigt rond 20:00 uur. Kaarten kosten € 27,50 (of € 25,-- CJP/Student/t/m 17 jaar). Cineville-passen en Strippenkaarten zijn geldig (3 afwaarderingen).
We bieden ook een horeca-arrangement met een maaltijd om 18:15 u of een all-in arrangement: warme drank & brownie (ca 14:00 u) + drankje & bittergarni (ca. 16:30 u) + maaltijd. De prijzen hiervan zijn resp €15,- en €25,-

Radiograph of a Family van Firouzeh Khosrovani (82’)
Winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary en Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award voor het beste creatieve gebruik van archiefmateriaal.Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven.

Gorbachev. Heaven van Vitaly Mansky (100’)
Winnaar van de IDFA Award for Best Directing Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.

Dealing with Death van Paul Sin Nam Rigter (74’)
Winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.

Unforgivable van Marlén Viñayo (’36)
Winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay.

Director
Firouzeh Khosrovani, Vitaly Mansky, Paul Sin Nam Rigter en Marlén Viñayo (diverse)

Release

21 februari 2021

Ondertiteling

Engels

Lengte

292 minuten

Filmkeuring
Alle Leeftijden Grof taalgebruik