Tenet

Zal The Protagonist de wereld redden?

De Protagonist (John David Washington) in deze nieuwe actiethriller moet gewapend met slechts één woord – Tenet – de wereld zien te redden van de ondergang. Een derde wereldoorlog dreigt namelijk dankzij nieuwe technoligie die Inversie heet. Hiermee kun je de toekomst laten terugreizen naar het heden. Als die technologie in handen komt van de Russische machtswellusteling Andrei Sator (Kenneth Brannah) is het "game-over". Dat is de missie van de zeer toegewijde Protagonist.

Het leidt tot een reis door de wereld van internationale spionage. Op een zeer ongewone manier, want als een soort tangbeweging wordt de strijd tussen goed en kwaad zowel voorwaarts als achterwaart gevoerd, vanuit het nu en vanuit het straks. Zo creëert meesterregisseur Christopher Nolan "een ultieme mindfuck"(AD), een Bourne-achtige spionagethriller vol ingenieus geconstrueerde plotwendingen en met klassiek vakmanschap in acteer- en stuntwerk.  

Zonder pauze, om je niet uit "de flow" te halen !

Trouw: "..verdient het om op het grote scherm te worden gezien"

Director
Christopher Nolan (VK, 1970)
Christopher Nolan (VK, 1970) (Dunkirk, Interstellar, Batman Dark Knight trilogie)

Cast
John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine, Kenneth Branagh

Release

27 augustus 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

150 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik