SoroptimistenBenefiet: SOLD

Indringend en invoelend drama over Lakshmi, die verkocht wordt aan de seksindustrie

Benefietavond

In samenwerking met The Movies Dordrecht presenteert de Dordtse Club van Soroptimisten een benefiet filmavond op donderdag 10 oktober. Centraal staat de film Sold. Deze indringende en op ware verhalen gebaseerde speelfilm zet de spotlights op de duistere werkelijkheid van seksslavinen en kinderprostitutie in de wereldwijde seksindustrie. De Britse steractrice Emma Thompson nam dit filmproject als producent op haar schouders.

Lakshmi (Niyar Saikia) is een 13-jarig meisje uit een klein bergdorp in Nepal. We ontmoeten een opgewekt kind dat in een liefdevol gezin opgroeit, ook al zijn de levensomstandigheden zwaar. Wanneer haar tante vertelt dat ze werk heeft gevonden in de grote stad, is Lakshmi blij dat ze kan gaan bijdragen aan de onderhoud van haar familie. Een lange reis brengt haar naar naar Happiness House, ergens in India. De film volgt haar bestaan in wereld achter de flonkerende neonverlichting en overdadige make-up. Het begint haar te dagen waarin ze is terecht gekomen en het wordt een ware overlevingsstrijd. Ondertussen proberen de Amerikaanse fotojournaliste Sophia (Gillian Anderson) en een 'stille' rechercheur (David Arquette) binnen te dringen in haar wereld om de misstanden te kunnen onthullen.

Nazit: aansluitend (ca. 21 uuur) is er een nagesprek in de Diva's Foyer. De gasten/sprekers worden nog nader bekend gemaakt.

De opbrengst van deze filmavond gaat naar Free a Girl - School for Justice, een NL-organisatie die kinderprostitutie bestrijdt, opgericht door o.a. Arjan Erkel en Yolanthe Cabau.

Inloop 19:00 u & aanvang 19:15 u. De kaarten kosten € 12,50. Online bestellen kan via de rode knop Tijden & Tickets. De Strippenkaart is geldig (+ 5 euro).

Regisseur
Jeffrey D. Brown ()

Cast
Niyar Saikia | Sushmita Mukherjee | Gillian Anderson | David Arquette

Release

10 oktober 2019

Taal

Indiaas/ Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

93 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Seks Discriminatie Grof taalgebruik