Schindlers List 25th Anniversary

Schindler's List wordt 25 jaar en keert terug in bioscoop.

Steven Spielberg maakte in 1993 een meesterwerk gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse oorlogsprofiteur Oskar Schindler (Liam Neeson), die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van ruim duizend Joodse arbeiders. Het is de triomf van één man op een systeem. Een triomf die een onuitwisbare betekenis heeft voor diegenen die, dankzij zijn tussenkomst, één van de zwartste periodes in de geschiedenis van de mensheid overleefden.

Schindler’s List werd 25 jaar geleden genomineerd voor 12 Academy Awards® en won er uiteindelijk zeven, waaronder Beste Film, Beste Regisseur (Steven Spielberg) en Beste Script. Zowel Liam Neeson als Ralph Fiennes, die de sadistische nazi-commandant Amon Göth speelt, werden genomineerd voor een Academy Award®. Andere rollen worden ingevuld door o.a. Ben Kingsley, Caroline Goodall en Jonathan Sagall.

Vanaf 24 januari - de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust - keert Schindler’s List één week terug in de Nederlandse bioscopen. Zo kan het publiek op een passend momen de 25e verjaardag van deze filmklassieker mee vieren.

Ivm de lengte heeft de film een pauze.

Regisseur
Steven Spielberg (VS, 1946)
Steven Spielberg (VS, 1946) (o.a The Post, Munich, Amistad, ET, Jurassic Park)

Cast
Liam Neeson, Caroline Goodall, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Jonathan Sagall

Release

24 januari 2019

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

195 + pauze minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie