Queen & Slim

Twee jongeren groeien uit tot symbool van de pijn door racisme

Reprise

Wanneer Slim (Daniel Kaluuya) zijn date Queen (Jodie Turner-Smith) na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een witte politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand en eindigt in een bloedig incident. Slim schiet uit zelfverdediging de agent neer. Vanaf dan hebben Queen & Slim geen andere keuze dan te vluchten. Een video van het incident gaat viral. Daardoor groeien de twee uit tot een symbool van de pijn en boosheid van de zwarte gemeenschap jegens racisme. Maar de autoriteiten willen hen zo snel mogelijk arresteren. Wat volgt is een klopjacht dwars door Amerika.

Als een moderne Bonnie & Clyde zoeken Queen & Slim, met de hulp van een kleurrijke groep mensen, een goed heenkomen. Ondertussen ontdekken ze dat ze beter bij elkaar passen dan gedacht. Verrassend sterk regiedebuut van Melina Matsoukas, met een hoge actualiteitswaarde.

Terug gehaald omdat de film meer bezoek verdiend en bovendien een fijne combinatie vormt met de Movies Classic van deze weken: Do The Right Thing.

de Volkskrant: "..opvallend zelfverzekerd en stijlvol filmdebuut.. veel indrukwekkende scènes.."

Regisseur
Melina Matsoukas (VS, 1981)
Melina Matsoukas (VS, 1981) (-)

Cast
Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith

Release

19 maart 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

132 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik