QT8: The First Eight

Heerlijke, opwindende film over een exceptionele filmmaker

Tjokvol fantastische fragmenten en met verrukkelijke en wonderlijke anekdotes van zijn geliefde acteurs en actrices, waardoor je geheid fan wordt, mocht je dat nog niet zijn.

Vol bewondering vertellen vaste acteurs als Samuel L. Jackson, Christopher Waltz, en anderen over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe beroemde scènes tot stand kwamen, hoe liefdevol hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films.

Hij is een autodidact die op 15-jarige leeftijd school verlaat en volkomen overtuigd van zijn eigen artistieke kunnen, meteen vanaf het begin alles op zijn eigen en unieke manier doet. Zijn filmsets zijn ‘hard-working movie parties’ waar zijn wil wet is, maar hij ook een sfeer creëert van gezamenlijke opwinding en ontdekking.

Achter de camera schatert hij om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction. Van de armoedzaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij Reservoir Dogs maakt, tot de man die op grootse wijze John Travolta en Pam Grier weer terugbrengt in de spotlights.

Regisseur
Tara Wood
Tara Wood (Richard Linklater)

Cast
Zoë Bell, Bruce Dern, Jamie Foxx, Lucy Liu, Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russell (allen als zichzelf)

Release

01 oktober 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

101 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik