Nous Finirons Ensemble

Franse feel good komedie over vriendenreünie met heerlijke sterrencast.

Deze Franse feel good komedie was een groot succes in eigen land. Niet verwonderlijk omdat het een vervolg is op een grote bioscoophit uit 2011 Les Petits Mouchoirs. Toen zagen we hoe de succesvolle restauranthouder Max en zijn vrouw Véro hun vriendengroep uitnodigden om gezamenlijk vakantie te vieren in hun prachtige Zuidfranse strandhuis.

Nu zijn we acht jaar verder. Max (Francois "Intouchable" Cluzet) wordt bijna 60. Hij heeft zich terug getrokken in zijn strandhuis, want het leven zit tegen. Ineens staat de vriendengroep als verjaardagssurprise voor zijn neus. Max is not amused. De vriendschap is al jaren gebroken en verwijten en misverstanden rollen al gauw over elkaar. Met name met Eric (Gilles Lellouche) heeft ruzie veel kapot gemaakt. En niemand is zich bewust van de benarde situatie waarin Max zich bevindt. In een poging tot verzoening weet Eric de reünie te redden. De vriendschappen warmen weer op via ontboezemingen, moeilijke gesprekken en veel drank en spijs.

Een warmbloedige ensemblefilm met de gehele originele sterrencast, o.a. ook Oscarwinnares Marion Cotillard en Benoit Magimel (Paris).

Extra: met wijnproeverij

Omdat de film (en vriendschap!) extra te vieren, combineren we de vertoning op zaterdag 22 juni met een wijnproeverij. Na afloop genieten op z'n Frans op ons sfeervolle terras, geïnspireerd door Frank Kila van Wijnhuis 167. Lees hier meer info en vindt online kaartverkoop.

NRC: ".. over ouderschap, liefde, schaamte en het belang van vriendschap."

Regisseur
Guillaume Canet (F, 1973)
Guillaume Canet (F, 1973) (Rock'n Roll, Les Petits Mouchoirs)

Cast
François Cluzet, Marion Cotillard, Pascale Arbillot, Gilles Lellouche

Release

06 juni 2019

Taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

135 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik