Nomadland

Docu-fictie treft een modern tijdsbeeld van de VS in de roos

★★★★★  en 3 Oscars!

Na de economische ondergang van haar bedrijf is Fern (Frances McDormand) haar bestaan en alle bezittingen kwijt. Ze besluit om met een bus door het Westen van de VS te trekken als een moderne nomade.

Actrice en producent Mc Dormand (Fargo, Three Billboards Outside Ebbing) kocht de rechten van het non-fictie boek "Surviving America in the 21st Century". Het documenteert het rondreizen van arbeiders, die als gevolg van de bankencrisis permanent reizen op zoek naar werk. Regisseur/scenarist Chloé Zhao hanteert haar ingetogen mix van realisme en poëtische verbeelding prachtig in haar derde speelfilm  De echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells spelen de vrienden van Fern, die haar steunen tijdens haar ontdekkingstocht.

Nomadland is zowel een ontluisterend portret van moderne armoede als een toonbeeld van zelfrespect. De film ist met prijzen overladen (Golden Globes en BAFTA's) en won de 3 belangrijkste Oscars: Beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol. Eindelijk te genieten op het grote scherm.

VPRO Cinema: "Poëtisch meesterwerk..."

Director
Chloé Zhao (1982, C)
Chloé Zhao (1982, C)
The Rider

Cast
Frances McDormand, Bob Wells, Linda May, David Strathairn, Swankie

Release

05 juni 2021

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

108 minuten

Filmkeuring

Alle Leeftijden Grof taalgebruik