Nieuwe Anime films

Drie speciale filmavonden voor liefhebbers van de Japanse Animefilms

In samenwerking met Special Edition in Dordrecht presenteren we drie nieuwe films uit de Japanse Animestudio's. Deze films bereiken de Nederlandse bioscopen maar zelden. Dus liefhebbers en nieuwsgierige filmbezoekers kunnen beter deze 3 data in de agenda schrijven.

Do 30 januari  WEATHERING WITH YOU

De nieuwe film van Makoto Shinkai - opvolger van Your Name - was vorige zomer in Japan een instant succes. De ontmoeting tussen Hodaka en Hina leidt tot bijzondere gebeurtenissen. In Tokyo leeft hij een eenzaam leventje, maar een baantje als schrijver bij een occult tijdschrift veroorzaakt vreemde veranderingen. Het regent elke dag. Zij is een vrolijke meid met een bijzondere gave: ze kan de regen laten stoppen en de lucht laten opklaren.

Do 12 maart ONE PIECE: STAMPEDE

De PiratenExpo brengt piraten vanuit de hele wereld bijeen. Er is veel opwinding omdat een race is ontstaan om de verdwenen schat van Gol D. Rogers te vinden. Een voormalig bemanningslid van Rogers probeert de vondst te verhinderen. Een enorme showdown is het resultaat. Gemaakt door Takashi Otsuka.

Do 16 april  RIDE YOUR WAVE

Hinako is een studente, die erg van surfen houdt. Wanneer een grote brand de kustplaats waar ze woont teistert, ontmoet ze brandweerman Minato. De twee ontwikkelen een bijzondere relatie totdat het noodlot toeslaat en Minato verdrinkt tijdens het surfen. Minato keert als geest terug in Hinako's leven en hun band wordt nog hechter. een film van Masaaki Yuasa.

De anime-avonden omlijsten we met Japanse drinks & bites en inspirerende ontmoetingen en verhalen. Kaarten boeken doe je online via de rode button Tijden & Tickets. Of reserveer telefonisch: 078-7200777 (dagelijks va. 13.30 u.)

Regisseur
Makoto Shinkai - Takashi Otsuko - Masaaki Yuasa ()

Cast
div.

Release

30 januari 2020

Taal

Japans

Ondertiteling

NL

Lengte

114 + 101 + 94 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 9 jaar