MoV: Mantra - Sounds into Silence

Spirituele documentaire over "chanten' gevolgd door mini-concert

Wegens succes herhaald!  Ma 30 september 19:30 u.

De documentaire Mantra: Sounds into Silence neemt je mee op een muzikale reis rond de wereld. We ontmoeten allerlei mensen van diverse achtergronden, variërend van Tibetaanse monniken, hip-hop muzikanten en gevangenen, die verslag doen van de blijvende positieve effecten die het Kirtan-zingen (mantra’s) heeft op hun gevoelsleven. Ook zien we dat er neurologisch steeds meer bewijzen komen van de meetbare positieve invloeden van meditatie en chanting.

Regisseur Georgia Wyss maakte met art director Wari Om prachtige opnames van optredens van bekende Kirtan artiesten als Deva Premal & Miten. Aan het woord komen o.a. Manose, Krishna Das, Snatam Kaur, Jai Uttai, MC Yogi en Dave Stringer. Een inspirerend onderzoek naar het muzikale en sociale fenomeen van 'chanten'.

Deze voorstelling vindt plaats i.s.m. WY Centrum voor Bewust-zijn te Dordrecht. Aansluitend presenteren Yvette en Wim een mini-concert van manta-zang en ritmes, met vrije deelname door het publiek. Gedurende de hele avond wordt à volonté Jasmijnthee geschonken.

    Online kaartverkoop via de rode knop rechts boven.

Movies op Verzoek (MoV) geeft het publiek zelf de gelegenheid een favoriete film te programmeren en te delen met het publiek hier in Dordrecht/Drechtsteden. Heb je ook een programma-idee? Mail geert@themoviesdordrecht.nl

Regisseur
Georgia Wyss
Georgia Wyss (Time Thieves)

Release

30 september 2019

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

85 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar