UITGESTELD Lezing Hans Alma

Dordttalk presenteert

Hendrikjen Antonia (Hans) Alma (1962) is psychologe en momenteel gastprofessor hedendaags humanisme aan de Vrije Universiteit van Brussel. Dit jaar verscheen haar boek ‘Het verlangen naar zin’.

Alma publiceerde eerder artikelen en verhandelingen op het vlak van godsdienstpsychologie, religie en humanisme en is goed thuis op het gebied van het vraagstuk hoe de mens zich hiertoe verhoudt. In maart sprak Bas Heijne over het belang van ‘verbeelding’. Juist een thema dat Alma in haar nieuwste boek uitgebreid behandelt.

Zij was eerder universitair docente Godsdienstpsychologie, werkt sinds 2003 als hoogleraar Psychologie en Zingeving aan de Universiteit van de Humanistiek te Utrecht en was in 2007 de eerste vrouwelijke rector magnificus in Nederland.

Op 22 april 2020  is Hans Alma te gast in The Movies. Voor Dordttalk gaat Gertjan Kleinpaste met haar in gesprek over haar zoektocht naar zingeving, de rol en betekenis van (beeldende) kunst daarin en naar de levenslessen die horen bij het vraagstuk van de zingeving. Dat wordt zeker een boeiende avond. Aanvang 20:00 uur.

Kaarten kosten 7,50 pp. Ze zijn online te boeken via de button Tijden & Tickets of telefonisch te reserveren via 078-7200777.

Release

22 april 2020

Lengte

120 minuten

Filmkeuring
Alle Leeftijden