Lezing Bas Heijne: Mens/Onmens

Dordttalk presenteert

Bas Heijne (Nijmegen, 1960) is bij veel mensen bekend als columnist bij het NRC. Jarenlang op de vaste plek, linksboven op pagina 2, was het het eerste dat veel NRC-lezers op zaterdagochtend lazen. Scherpe heldere analyses over politieke en maatschappelijke vraagstukken. Hij schrijft nog steeds voor het NRC, maar verruilde de column voor essays.

En uiterst productief. Elk jaar wel een bundel werken zoals 'Kleine filosofie van de volmaakte mens', een bloemlezing (2015), 'Een waanzinnig gaaf land' (2016), en 'Hoe hollands wil je het hebben' (2018). In 2017 won hij de P.C. Hooftprijs. Voor de bijzondere betekenis van zijn essays voor de betekenis van literatuur in maatschappelijke zin. En voor de grote verscheidenheid van de thematiek in zijn essays.

In februari 2020 verschijnt 'Mens/Onmens'. Een mooie aanleiding om een vraaggesprek met deze essayist in Dordrecht te organiseren. Op donderdag 5 maart 2020  is Bas Heijne te gast in The Movies. DordtTalk-initiator Gertjan Kleinpaste, tevens presentator van het wekelijke programma Via Cultura Live, gaat met hem in gesprek over zijn passie voor het essay, zijn verwondering over de hedendaagse samenleving en over zijn nieuwste werk: 'Mens/Onmens'. Dat wordt zeker een boeiende avond. Aanvang 20:00 uur. Na afloop is Mens/Onmens te koop en signeert Bas Heijne desgewenst uw aankoop.

Kaarten kosten 7,50 pp. Ze zijn online te boeken via de button Tijden & Tickets of telefonisch te reserveren via 078-7200777.

Release

05 maart 2020

Lengte

100 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar