Ladies Night: Little Women in Slow Fashion

Feestelijke avond met film- en museumbezoek op 7 februari.

Het Dordrechts Museum en The Movies presenteren samen een trio kostuumfilms in relatie tot de modetentoonstelling Slow Fashion. De feestelijke start van dit programma is een avond "Ladies Only" rond de première van een nieuwe kostuumfilm: Little Women op vrijdag 7 februari

Gecombineerd film- en museumbezoek, omlijst met bubbels & bites.

Little Women is een kostuumdrama dat alles in zich heeft. Het vertelt een klassiek en universeel verhaal van de vier zussen March. In hun jeugd zijn ze heel hecht met elkaar, maar ze groeien uit tot vier heel verschillende vrouwen. Door de keuzes die ze maken, vormen ze elk een eigen identiteit. Impulsen komen o.a. van een gedeelde liefde voor hun buurjongen Theodore en de levenslessen van Aunt March. Regisseur Greta Gerwig brengt een grootse cast bijeen, o.a. de actrices Saoirse Ronan, Emma Watson en Meryl Streep. De prachtige aankleding toont ons het Amerika rond 1865 en de kostumering is een lust voor het oog.

Daarom is de combinatie zo mooi met de expositie Slow Fashion: een collectie van 150 jaar mode (tussen 1775 en 1925) in het Dordrechts Museum. Je bezoekt eerst deze tentoonstelling. Wandel langs prachtige jurken en beluister de info, die je in de zalen krijgt van enkele museumgidsen. 

Daarna is de ontvangst in The Movies met een lekker glas bubbels en hapjes. Voorafgaand aan de film houdt kunsthistorica Rosalie Sloof een inleiding over wat je zag en te zien krijgt.

Het programma in schema:

Va.19:00 u. Ontvangst in Dordrechts Museum en bezoek aan de tentoonstelling Slow Fashion. Tot uiterlijk 20:15 u.

Va. 20:00 u. Ontvangst in The Movies met bubbels & bites

20:30 u. Inleiding door Rosalie Sloof + start film

Inclusief een pauze in de film, waarbij nog een aantal prijzen worden verloot, eindigt de avond tegen 23:00 uur.

Kaartverkoop

De all-in prijs is € 15,00. Kaarten zijn online te koop of telefonisch te reserveren (078-7200777). Strippenkaart, Dordtpas en Cinevillepas zijn geldig met bijbetaling van € 5,--

Zin in meer ?!

Zo 8 mrt - 16:00 u.: Marie Antoinette. Dit kostuumdrama van Sofia Coppola brengt ons naar het Franse hof rond 1770. De jonge vrouw van koning Lodewijk leeft in grote luxe, maar dat maakt nog niet gelukkig. De film won dat jaar de Oscar voor Beste Kostuums.

Zo 12 april - 15:30 u.: The Great Gatsby. Het beroemde verhaal van Scott Fitzgerald wordt extravagant verbeeld door Baz Luhrman. Het leven van de supperrijken in het New York van de "roaring twenties" spat van het doek af.

Release

07 februari 2020

Ondertiteling

Nederlands

Filmkeuring
Alle Leeftijden