MoV: Indisch Zwijgen

Het zwijgen over de koloniale verhoudingen in Nederlands Indië.

Movies op Verzoek op zondag 17 juli - 16:00 u. . Stichting Indisch Dordrecht presenteert een filmmiddag rond Indisch Zwijgen.

In deze korte documentaire volgen we drie Indische jongeren van de derde generatie, die in hun eigen familiegeschiedenis duiken. Ze doen een poging om het generatielange  zwijgen over de koloniale verhoudingen te doorbreken. Spoken-word artiest Amara van der Elst, DJ en beeldend kunstenaar Mei Oele en filmmaker Juliette Dominicus vertellen hoe het verzwegen verleden van hun (groot)ouders hun eigen leven beinvloedt. Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? De documentaire vormt een startpunt voor een gesprek met hen over een verleden van Nederland dat tot op heden vaak onderbelicht bleef.

Na afloop van de vertoning met nagesprek serveert Toko Y-von een heerlijke Indische snacks (bij de prijs inbegrepen). Disco Pedis draait vinyl met Indo-Rock/pop vol nostalgie. Kaarten kosten 11 euro. Strippenkaart en Cineville Pas zijn geldig met toeslag (€ 2,50).

Director
Sven Peetoom (NL, 1993)
Sven Peetoom (NL, 1993)
Fietsvakantie

Release

17 juli 2022

Taal

Nederlands

Ondertiteling

NVT

Lengte

32 minuten

Filmkeuring

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar