Filmclub: Pájaros de Verano

TMD Filmclub presenteert Colombia rond 1970, het begin van het tijdperk van drugsbaron Pablo Escobar.

Maandag 18 februari om 19:30 uur

Het noorden van Colombia, eind jaren zestig. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om echt met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig.Terwijl de oudere vrouwen hun mystieke rituelen blijven volgen, grijpen Rapayet en bevriende familieleden hun kans om veel geld te verdienen. Ze smokkelen en verkopen grote partijen marihuana. Drugs en geld doen hun intrede in de dorpsgemeenschap. En ook het bijbehorende geweld dringt binnen.

Pájaros de Verano lijkt de eerste twintig minuten op een kalm drama rond de eeuwenoude familietradities van het Waayu-volk. Maar dat is slechts het begin. In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombiase platteland in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed. Zo verbeeldt de film het begin van het tijdperk Escobar. De film werd zeer lovend begroet op het Filmfestival van Cannes.

De film wordt ingeleid door Hanny de Jong van de FilmClub. Na afloop is er gelegenheid met elkaar - onder het genot van een drankje - na te praten over de film. Kaarten (incl. drankje) kosten € 11,-. Vrije placering. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.

FilmClub The Movies Dordrecht draait haar vijfde seizoen. 6 X per seizoen een bijzondere filmavond met een voorpremièremet/voor bijna 150 leden + introducéesmClub ook deze keer opnieuw een voorpremière. Het lidmaatschap is gratis en voor alle filmliefhebbers toegankelijk. Meld je gewoon even aan via info@themoviesdordrecht.nl
Check ook de website www.moviesclubdordt.nl.

Regisseur
Ciro Guerra, Cristina Gallego (CO)
Ciro Guerra, Cristina Gallego (CO) (Embrace of the Serpent)

Cast
José Acosta, Carmiña Martínez, Natalia Reyes

Release

14 februari 2019

Taal

Engels, Wayuunaiki

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

125 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik