Film + Wijnproeverij Retour en Bourgogne

Film + wijn uit Frankrijks meest fameuze wijnstreek

In samenwerking met Wijnhuis 167

De vorige was uitverkocht, daarom een nieuwe Film + Wijn avond. Op vr 20/11 vieren we de "deblockage" van de jaargang 2020 Beaujolais Nouveau. Het is de eerste dag waarop deze wijn verkocht mag worden. Die kans pakken we......

Retour en Bourgogne (2017) is een liefdevol Frans drama over Jean, Juliette en Jéremie die voor de vraag staan of ze de wijnboerderij van hun vader gaan overnemen. Omdat hun vader op sterven ligt, keert Jean na 10 jaar de wereld te hebben doorkruist, terug naar huis. Zijn zus Juliette is inmiddels uitgegroeid tot wijnboerin en de jongste Jéremie weet nog niet wat hij wil en worstelt met de druk van zijn schoonfamilie. Dus staan ze heel verschillend in het denken over hun eigen toekomst en die van de wijnboerderij. Terwijl ze samen de volgende oogst verwerken ontvouwt zich een familierelaas.
Regisseur Cédric Klapisch mengt dit familieverhaal met een ode aan het ambacht en de tradities van wijn maken in Frankrijks meest fameuze wijnstreek. Gedurende vier seizoenen filmde hij de natuur en de arbeid die de wijn voortbrengen.

Na de film presenteert Frank Kila van Wijnhuis 167 (Groenmarkt, Dordrecht) een selectie van Beaujolais en andere klassieke Bourgogne wijnen in een proeverij. Voorzien van toelichtende informatie en leuke anekdotes. Er is brood met kazen.

Aanvang film:19:00 u.& proeverij 21:15 u. Kaarten kosten € 25,-- incl. de proeverij. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met bijbetaling van  € 15,--. I.v.m. de 1,5 meter maatregel is er plaats voor max. 40 bezoekers. Dus boek tijdig online of reserveer telefonisch.

VPRO : "..geraffineerde feelgoodfilm.."

Regisseur
Cedric Klapisch (F, 1961)
Cedric Klapisch (F, 1961) ()

Cast
Pio Marmaï, Ana Giradot, François Civil

Release

20 november 2020

Taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

114 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Grof taalgebruik