FidAT: Roma

De beste film van 2018-2019 in de openlucht.

Op 4 vrijdagavonden in augustus hangt het grote filmdoek aan onze eigen achtergevel. In de Kloostertuin vertonen we 4 toonaangevende films in de openlucht. Aanvang 21:30 uur. Maar het verhoogde grasveld en een terras nodigen uit om eerder te komen. Food trucks serveren een heerlijke dagschotel voor 15 euro. De bar is open vanaf 18:30 uur. Volop gelegenheid om gezellig te picknicken.

We starten op 2 augustus met Roma, geregisseerd door Alfonso Cuarón. Dit is absoluut de meest bejubelde film van 2018-2019 en winnaar van 3 Oscars en vele andere filmprijzen. Maar de film heeft nog nooit op een filmdoek in Dordrecht gedraaid omdat het een Netflix-productie is. Daarom een welverdiende screening in ons openluchtprogramma.

De film speelt zich af in de beginjaren 1970 in Mexico-Stad, tegen de achtergrond van belangrijke politieke, maatschappelijke gebeurtenissen. Het is een familiekroniek, die een jaar uit het dagelijks leven van een gezin uit de middenklasse toont. Gezien door de ogen van Cleo, de inwonende huishoudster en kindermeisje. Huiselijk geluk, hartverscheurend drama en flarden geschiedenis worden subtiel verweven. Cuarón vulde het verhaal met veel autobiografische elementen. Het is pure cinema dankzij de wonderschone, sereen bewegende zwart-witbeelden waarin van alles te ontdekken valt.

Locatie: Kloostertuin, ingang aan de Augustijnenkamp (achter The Movies).
Neem zelf een stoel of kleed mee. Enkele strandstoelen zijn telefonisch te reserveren (à € 3,--). De film kost 7,50 euro. Strippenkaart en Cineville-pas zijn geldig. En er is een combiticket voor film + diner. Bar & food trucks serveren vanaf 18:30 uur.

Regisseur
Alfonso Cuarón (MX, 1961)
Alfonso Cuarón (MX, 1961) (Gravity, The Revenant)

Cast
Yalitza Aparicio, Marina de Tavira en Daniela Demesa

Release

02 augustus 2019

Taal

Spaans

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

135 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik