FidAt: Mid90s

De 13-jarige Stevie leert levenslessen bij een groep skaters in L.A.

Op 4 vrijdagavonden in augustus hangt het grote filmdoek aan onze eigen achtergevel. In de Kloostertuin. We vertonen 4 toonaangevende films, geschikt voor zomerse avonden. Aanvang 21:30 uur. Maar het verhoogde grasveld en een terras nodigen uit om eerder te komen. Food trucks serveren een heerlijke dagschotel voor 15 euro. De bar is open vanaf 18:30 uur. Volop gelegenheid om gezellig te picknicken.

Op vrijdagavond 16 augustus draaien we Mid90’s, het regiedebuut van Jonah Hill. De 13-jarige Stevie groeit op in het L.A. van de jaren negentig. Zijn alleenstaande moeder is vaak weg, zijn gewelddadige broer kijkt nauwelijks naar hem om en ook op school heeft niemand aandacht voor hem. Wanneer hij een groep skateboarders ontmoet, doet hij alles om bij ze te horen. Als dat lukt, leert hij ook een aantal belangrijke en soms harde levenslessen. Met deze film geeft de regisseur een liefdesverklaring aan het tijdperk waarin hij opgroeide – aan de muziek, kleding, straattaal en skatecultuur van de jaren negentig. De look-and-feel van de film voelen heel authentiek, met een zachtaardige visie op het volwassen worden. 

Locatie: Kloostertuin, ingang aan de Augustijnenkamp (achter The Movies).
Neem zelf een stoel of kleed mee. Enkele strandstoelen zijn te huur (€ 3,--). De film kost 7,50 euro. Strippenkaart en Cineville-pas zijn geldig. Bar & food trucks vanaf 18:30 uur.
Kaartverkoop via de rode button Tijden&Tickets, telefonisch te reserveren via 078-7200777 of direct aan onze kassabalie.

de Volkskrant: "speels, sfeervol en sterk geacteerd"

Regisseur
Jonah Hill (VS, 1983)
Jonah Hill (VS, 1983) (-)

Cast
Lucas Hedges, Sunny Suljic, Katherine Waterston, Gio Galicia

Release

16 augustus 2019

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

85 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Grof taalgebruik