Everything Everywhere All at Once

Evelyn ontdekt andere levens, die ze had kunnen leiden

Première

Evelyn (Michelle Yeoh) runt samen met haar sullige man Waymond (Key Hun Quan) een tweederangs wasserette. Haar zorgvragende vader is net ingetrokken. En met de rebellerende dochter Joy botert het niet. Daarbovenop is er een onderzoek van de belastingdienst naar hun allesbehalve ordentelijke administratie. Evelyns brein en zenuwstelsel maken overuren.
Maar op het moment dat het allemaal te veel lijkt te worden, verscheurt haar universum. De openbaring komt dat er naast haar leven nog leven mogelijk is in heel andere universums. Daarin wordt ze juist "uitverkoren" om de groeiende kwade invloeden van Jubo Tubaki te stoppen; een opdracht voor een superheld. En ook andere levens blijken geleefd te kunnen worden, zoals die van een internationaal bekende filmster, een kungfu-meester en een chef-kok.

Het regieduo Daniels creëert een hoogst originele en hotseknotsende SciFi-actiekomedie rond het nu populaire gegeven van "the multiverse". De film zit vol bizarre plotwendingen en verwijzingen naar andere films en filmmakers. De Chinees-Amerikaanse actrice Michelle Yeoh excelleert.

NRC: ".. een trip die je niet wilt missen.."

Director
Dan Kwan, Daniel Scheinert
Dan Kwan, Daniel Scheinert
Swiss Army Man

Cast
Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu

Release

19 mei 2022

Taal

Engels, Mandarijn, Kantonees

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

90 minuten

Filmkeuring

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik