DJS: Dulfer Plays Blues

Theaterconcert met werk van bluesgenie Lead Belly. Gastprogramma DJS.

Lead Belly (1885-1949) was een kleurrijke componist en zanger. Hij heeft een grote invloed op de popmuziek gehad. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene.

Hans Dulfer is gek op de compromisloze muzikale energie van Lead Belly en zijn tot de verbeelding sprekende levensverhaal. Net als Belly is Dulfer een "self made man". In deze theatertour onthult hij voor het eerst het effect van de blueslegende op zijn eigen muziek. Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Lead Belly te lijf, bijgestaan door zangeres Kim Hoorweg, gitarist-extraordinaire Jerome Hol, drumfenomeen Cyril Directie, Bas van Lier op toetsen en saxofonist en verteller Koen Schouten. De muziek wordt gecombineerd met sappige verhalen.

Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in een beruchte hoerenbuurt in Louisiana, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid.  De roemruchte muziekspeurders John en Alan Lomax gaven de carrière van Lead Belly een boost. Of dit helemaal naar de smaak verliep van de trotse zanger is één van de onderwerpen die aan bod komen, evenals het subtiele actuele commentaar in zijn teksten en andere sterke verhalen.

Hans Dulfer is één van Nederlands meest veelzijdige musici. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een persoonlijke manier mee aan de haal. Daarmee heeft hij altijd het grote publiek weten te bereiken. Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen is Hans Dulfer nu voor het eerst in het theater te bewonderen. Met een intiem programma dat hem nauw aan het hart ligt. Bereidt u voor op een forse dosis warmbloedige muziek met de onverzettelijke sax sound van Dulfer als oerkracht. Dulfer Plays Blues zoals alleen Dulfer dat kan.

Voor het eerst programmeert DJS een concert in The Movies.

Release

17 januari 2019

Lengte

100 + pauze minuten