CineFiliaal: Corpus Christi

Vaste woensdagavondmoment voor Movies-fans; zie de nieuwste films als eerste

In het CineFiliaal bieden we iets extra's aan vaste bezoekers en fans van The Movies. Houders van Strippenkaarten, Cinevillepassen en andere regelmatige bezoekers beschouwen we als klanten van het CineFiliaal. Elke woensdagavond rond 20:45 uur tonen we een voorpremière van een nieuwe kwaliteitsfilm. Aan de vertoning gaat (meestal) een informatieve inleiding vooraf. Die leert je meer achtergronden van de film en de makers. Bezoek van deze film gaat op uitnodiging. Elke week ontvangen de klanten van het CineFiliaal een aankondiging per mail. Aanmelden kan hier.

Op woensdag 23 september is dat Corpus Christi, een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje.

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter.

Regisseur Jan Komasa baseerde het verhaal op ware gebeurtenissen en oogstte volop lof met o.a. een Oscar-nominatie en ruim 50 festivalprijzen. Dit jaar was de film één van de absolute publieksfavorieten op IFFR.

Klant worden ?
Dat is kosteloos en verplicht tot niets. Het enige wat het vraagt is je aan te melden via het blokje Nieuwsbrief, rechts op de homepage van onze website. Vink dan "Nieuwsbrief" aan. De adresgegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld.

Regisseur
Jan Komasa (PL, 1981)
Jan Komasa (PL, 1981) (Boze Cialo)

Cast
Eliza Rycembel, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna

Release

23 september 2020

Taal

Pools

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

116 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik