FidAT#1:Imagine - John Lennon & Yoko Ono

Een relaxte start van de open lucht bioscoop in onze achtertuin

Op drie vrijdagavonden in augustus en twee in september hangt het grote filmdoek aan onze eigen achtergevel. In de Kloostertuin vertonen we vijf toonaangevende films in de openlucht. Aanvang 21:30 uur. Maar het verhoogde grasveld en een terras nodigen uit om eerder te komen. De bar is open vanaf 18:30 uur. Op 14 augustus starten we met Imagine.

Deze muziekfilm uit 1972 van en over John Lennon en Yoko Ono vergezelde zijn gelijknamige solo-album Imagine. De single staat nog ieder jaar heel hoog in de Top 2000. De film omvat een reeks filmische verbeeldingen van alle nummers op dat album, vermengd met opnames uit hun privéleven en enkele sketches. Ook 2 nummers van Ono's album Fly komen aan bod. Het is vooral opgenomen in en rond hun Engelse landhuis Tittenhurst Park. 

De film is voor de nieuwe bioscooprelease digitaal gerestaureerd en voorzien van een geheel nieuwe geluidsmix. Verder is er 15 minuten extra materiaal toegevoegd.

In een geest van Love & Peace starten we zo het seizoen van openlucht bioscoop. Lekker in de buitenlucht op het gras. DJ Jopieee zorgt voor een bijpassend muzikaal sfeertje. Je mag "Back to the Hippies". Food truck Sam Sammetje serveert een dagschotel. En er zijn snacks, zoals Allenbrands Gourmet Popcorn. Volop gelegenheid dus om vooraf gezellig te picknicken. Onze bar, een food truck en diverse stands zorgen voor drankjes, een hapje eten en lekkere snacks. Je kunt dus een hele zomeravond genieten in De Kloostertuin.

Aanvang film: 21:30 u. Tuin + foods & drinks open vanaf 18:30 u, Kaarten voor de film kosten € 8,--, in combi met een dagschotel 15 euro

Let op!

Breng je eigen stoelen of kleden mee. Het terrein is zo ingedeeld dat de 1,5 meter regel tussen (groepen) bezoekers gehandhaafd blijft. Zitplaatsen kunnen daarom aangewezen worden. Respecteer s.v.p. de inzet van onze medewerkers.

Regisseur
John Lennon & Yoko Ono
John Lennon & Yoko Ono (-)

Cast
o,a, John Lennon, Yoko Ono, Fred Astaire, George Harrison

Release

14 augustus 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

83 minuten

Filmkeuring
Alle Leeftijden