Cinefiliaal: Proxima

Vaste woensdagavondmoment voor Movies-fans. Zie de nieuwste films als eerste

In het CineFiliaal bieden we iets extra's aan vaste bezoekers en fans van The Movies. Houders van Strippenkaarten, CinevillePassen en andere regelmatige bezoekers beschouwen we als klanten van het CineFiliaal. Elke woensdagavond rond 20:30 uur tonen we een voorpremière van een nieuwe kwaliteitsfilm. Aan de vertoning gaat (meestal) een informatieve inleiding vooraf. Die leert je meer achtergronden van de film en de makers. Bezoek van deze film gaat op uitnodiging. Elke week ontvangen de klanten van het CineFiliaal een aankondiging per mail.

Op woensdag 10 juni om 20:30 u. is dat Proxima, waarin de nuchtere Française Sarah haar jonge dochter Stella alleen opvoedt. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band.

Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde - ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton.

Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland.

Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

Klant worden ?
Dat is kosteloos en verplicht tot niets. Het enige wat het vraagt is je aan te melden via het blokje Nieuwsbrief, rechts op de homepage van onze website. Vink dan "Nieuwsbrief" aan. De adresgegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld. 

Regisseur
Alice Winocour (F, 1976)
Alice Winocour (F, 1976) (Maryland)

Cast
Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger

Release

10 juni 2020

Taal

Engels, Frans

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

107 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Grof taalgebruik