Calamity

Authentieke animatiefilm over de legendarische Westernheldin Calamity Jane

Première

Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane.

Amerika, 1863 - de tijd van het Wilde Westen. De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen in een huifkar naar het Westen van Amerika, op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en leren om die huifkar te besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Tot ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd. Om haar onschuld te bewijzen vlucht ze, en belandt in allerlei spannende avonturen. Daarbij ontmoet ze bijzondere mensen, ontdekt goud en laat zien dat girl power met haar begon! Ze groeit uit tot een eigenzinnige held, die haar eigen plan trekt. alamity is een handgetekende 2D animatiefilm die opvalt door de sterke persoonlijkheid van Martha. ‘

Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020, opvallend vanwege de sterk uitgewerkte persoonlijkheid van Martha.De film won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm.

Kidsweek: "..sterk verhaal .. schilderachtig mooi..".

Director
Remi Chayé (F, 1968)
Remi Chayé (F, 1968) (Eaux Fortes; Reis Naar Het Noorden)

Cast
de stemmen van o.a. Venna van den Bosch, Vera Mann, Jonathan Demoor, Joost Claes, Enzo Coenen

Release

10 december 2020

Taal

NL gesproken

Ondertiteling

nvt

Lengte

85 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst