Bohemian Rapsody

Een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

Winnaar Golden Globe Beste Drama

Met hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury groeide Queen in de jaren 1980 uit tot een superband. In zijn muziek en zijn podiumact vocht Mercury tegen stereotypes en verbrijzelde hij het gewone, om daarmee uit te groeien tot één van de meest geliefde entertainers ter wereld.

Deze gedramatiseerde biopic verbeeldt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Maar ook Freddie Mercury’s (Rami Malek) uit de hand gelopen levensstijl, die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band, krijgen we te zien. Daarnaast zien we hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury. Hij leidt de band naar één van de meest legendarische optredens in de rock-geschiedenis. Hier legde de band, die meer aanvoelde als familie, de basis voor hun erfenis, eentje die tot op de dag van vandaag nog velen inspireert. 

De film kende een hele lange productietijd, inclusief ruzies en personeelswisselingen. Maar het eindresultaat is het allemaal waard geweest, met een grote publiekstoeloop, gewonnen prijzen 4 belangrijke Oscarnominaties.

 

de Volkskrant:  "Malek glorieert als uitstekende Mercury-vertolker"

Regisseur
Bryan Singer
Bryan Singer (X - Men trilogie | Valkyrie | Superman Returns)

Cast
Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Mike Myers

Release

01 november 2018

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

135 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik