Arts in Cinema: Frida Kahlo

Een gepassioneerd kunstenaarsleven weerspiegelt in zelfportretten.

Première

Frida Kahlo (1907-1954) is een bekend schilderes. Dankzij haar onderscheidende stijl, levenslust, imago als minnares, politieke engagement en haar Mexicaanse afkomst, is ze geworden tot een zeer zichtbaar feministisch icoon. Maar wat weten we eigenlijk van haar als kunstenaar? Deze vraag drijft deze documentaire.

Frida Kahlo was een fantastische maakster van zelfportretten die het doek als een spiegel gebruikte in alle fasen van haar levendige, turbulente en, soms, tragische leven. Geleid door de woorden van de kunstenaar zelf biedt deze persoonlijke en intieme film een bevoorrechte en gedetailleerde toegang tot haar werk, waardoor een licht wordt geworpen op het artistieke talent dat zo vaak over het hoofd werd gezien in verhalen over haar dramatische leven.

Door middel van interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoeken de filmmakers de buitengewone symboliek en thema's in Frida Kahlo's schilderijen. We bekijken haar alomtegenwoordige zelfportretten maar ook haar minder bekende werken die resulteerden in een feest van levendigheid en kleur op het scherm. Diep ontroerend en soms schokkend, nemen de schilderijen van Frida ons mee op een boeiende ontdekkingsreis in de geest van een van de meest duurzame en misschien wel 's werelds meest favoriete vrouwelijke kunstenaar van de 20ste eeuw.

Regisseur
Ali Ray (-)

Release

10 september 2020

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

90 minuten

Filmkeuring
Alle Leeftijden