About Endlessness

Tragikomische mijmering over het menselijke bestaan in een unieke beeldtaal

Laatste Week !!!

De Zweedse cineast Roy Andersson is een fenomeen. Heel consistent werkt hij aan een uniek oeuvre van supergestileerde filmverhalen over de essenties van het menselijk leven, vol absurde humor. Ook zijn nieuwste film is een reflectie over de mens in al zijn schoonheid en wreedheid, zijn pracht en banaliteit. Aan alledaagse momenten wordt evenveel waarde gegeven als aan historische gebeurtenissen. Zo zweeft een stel over een door oorlog verwoest Keulen. Op weg naar een verjaardagsfeestje stopt een vader in de stromende regen om zijn dochtertjes veter te strikken. Tienermeisjes dansen in de zon buiten een café en een verslagen leger marcheert naar een krijgsgevangenenkamp.

Het is alsof we rondzwerven in een droom, begeleid door een Sjeherazade-achtige vertelster. Die droom is zowel een tedere ode als een klaagzang vol mededogen op de kwetsbaarheid van ons bestaan. In zijn eigenzinnige, unieke visuele stijl.

de Volkskrant"een prachtige film.. wonderlijk troostrijk.."

Regisseur
Roy Andersson (S, 1943) (Songs from the Second Floor - You, The Living - A Pigeon sat on a Branch Contemplating Existende)

Cast
Bengt Bergius, Jan-Eje Ferling, Martin Serner

Release

18 juni 2020

Taal

Zweeds

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

78 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst