A Star is Born

Een in verval geraakte country-ster wordt verliefd op de onbekende artieste Ally.

In deze nieuwe verfilming van één van de klassieke romantische liefdesdrama's uit Hollywood debuteren Bradley Cooper als regisseur en Lady Gaga als actrice. Het is een geweldige film geworden.

Cooper speelt zelf Jack(son) Maine, een populaire countryster, die steeds meer aan lager wal raakt. Hij ontmoet in een kleine nachtclub de timide zangeres Ally (Lady Gaga). Zij heeft haar hoop op een muziekcarrière al laten varen. De vonk springt over en een romance begint. Jack stimuleert Ally om de spotlights te gaan opeisen. En als dat lukt stijgt haar roem razendsnel. Jack komt in haar schaduw te staan en dat kan hij maar moeilijk accepteren. Het zet hun liefde onder grote druk. 

De film ontwikkelt zich van een spetterende muziekfilm naar een aangrijpende love-story. Lady Gaga treedt in de voetsporen van iconen als Barba Streisand (1976) en Judy Garland (1947), die eerder de rol vertolkten.

Na de wereldpremière op het Filmfestival van Venetië was er heel veel lof. De film won al Golden Globes en is nu bekroond met maar liefst 7 Oscarnominaties

AD/Dordtenaar: "Ze acteert en zingt de sterren van de hemel ... Een Oscarnominatie is wel het minste wat ze kan verwachten.

De Telegraaf:" ..dit energieke glittersprookje met een schaduwrandje, ... met de twee hartveroverende hoofdrolspelers."

Regisseur
Bradley Cooper (VS, 1975)
Bradley Cooper (VS, 1975) (-)

Cast
Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay

Release

04 oktober 2018

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

133 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik