FidAt: A Rainy Day in New York

De trip door fotogeniek New York brengt een jong stel op verrassende paden..

Op 4 vrijdagavonden in augustus hangt het grote filmdoek aan onze eigen achtergevel. In de Kloostertuin vertonen we 4 toonaangevende films in de openlucht. Aanvang 21:30 uur. Maar het verhoogde grasveld en een terras nodigen uit om eerder te komen. Food trucks serveren een heerlijke dagschotel voor 15 euro. De bar is open vanaf 18:30 uur. Volop gelegenheid om gezellig te picknicken.

We sluiten af op 23 augustus met de Nederlandse primeur van  A Rainy Day in New Yorkoma

De 50e speelfilm van de New Yorkse grootmeester Woody Allen is een romantische komedie over een jong stel dat een bijzonder weekend beleeft. Ashleigh (Elle Fanning) krijgt de kans om in Manhattan de beroemde filmregisseur Pollard te interviewen. Haar vriendje Gatsby (Timothée Chalamet) kent New York en maakt het plan voor een gezamenlijke ronggang langs zijn favoriete plekken. Maar ze raken elkaar kwijt en zo verandert hun weekend in een ingewikkelde puinhoop.vol verwikkelingen en ontmoetingen> Ze leren onbekende kanten van zichzelf kennen.

Opnieuw werkt Woody Allen samen met de vermaarde, Oscar-bekroonde cameraman Vittorio Storaro. Het fotogenieke New York krijgt via zijn lenzen een grootse schoonheid.

Locatie: Kloostertuin, ingang aan de Augustijnenkamp (achter The Movies).
Neem zelf een stoel of kleed mee. Enkele strandstoelen zijn telefonisch te reserveren (à € 3,--). De film kost 7,50 euro. Strippenkaart en Cineville-pas zijn geldig. En er is een combiticket voor film + diner. Bar & food trucks serveren vanaf 18:30 uur.

Regisseur
Woody Allen (VS, 1935)
Woody Allen (VS, 1935) (Manhattan, Annie Hall, Midnight in Paris)

Cast
Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna en Liev Schreiber

Release

23 augustus 2019

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

92 minuten

Filmkeuring
Alle Leeftijden