ENFF on Tour: A Dose of Happiness

Speciale filmavond ter viering van 20 jaar Stedenband Dordrecht - Varna. Gratis toegang.

Het Eastern Neighbours Film Festival (ENFF) presenteert actuele cinema uit Oost en Zuid-Oost Europa. Op WO 27/10 is er een eenmalige filmvertoning van A Dose of Happiness, een biografisch drama van de Bulgaarse regisseur Yana Titova. Hiermee vieren we het 20-jarig bestaan van de Stedenband tussen Dordrecht en de Bulgaarse stad Varna. 

Het zijn de zorgeloze jaren '90 in Bulgarije, een tijd van grote politieke veranderingen en economische malaise. De samenleving zit vol uitdagingen voor jonge mensen, balancerend tussen socialistische en kapitalistische levenspaden. Vesela (Valentina Karoleva) is de jonge moeder van een 3-jarige dochter, afkomstig uit een ongelukkig huwelijk achter de rug. Om te overleven neemt ze een baan aan in een nachtclub. Het duurt niet lang voordat ze een nieuwe relatie heeft. Dit keer met een man die twee keer zo oud is als zij. Maar de echte problemen komen pas als Vesela heroïne gaat gebruiken. De gang naar volwassenheid wordt een grote strijd met zichzelf.

Dit filmverhaal over verslaving, armoede, angst en verlossing is gebaseerd op het memoires van de Bulgaarse journaliste Vesela Toteva. De actrice die de rol van Vesela speelt is haar eigen dochter.

Als voorprogramma wordt een korte film vertoond over het verleden, heden en de toekomst van de Stedenband: 20 Jaar Vriendschap.
Na afloop is er een online Q&A met de producent en actrice, gevolgd door een gezellige nazit in het café met wijn en spijs uit Bulgarije.
Het gehele programma loopt als volgt:
19:00 u.: ontvangst met Bulgaars brood & zout
19:20 u.: Welkom door voorzitter Stedenband & Bulgaarse ambassadeur
19:30 u.: Korte film 20 jaar Stedenband
19:45 u.: Inleiding + film A Dose of Happiness
21.40 u.: online Q&A met regisseuse
22:00 u. Nazit met Bulgaarse wijn (1e glas gratis) en Holland-Balkan catering.

Kaarten voor deze avond zijn een cadeau van de Stedenband, want "wie jarig is, trakteert". Dus reserveer je gratis stoelen via een mail aan kassa@themoviesdordrecht.nl.

     

Director
Yana Titova (BG, 1983)
Yana Titova (BG, 1983)

Cast
Valentina Karoleva, Dimitar Nikolov, Aleksandar Aleksiev

Release

27 oktober 2021

Taal

Bulgaars

Ondertiteling

Engels

Lengte

100 minuten

Filmkeuring

Drugs en/of alcoholmisbruik