400 jaar Synode Stille Waters

Zondag 24-03-19: Stille waters – 15:30 & 19:15 u.

(Spiegel)Beelden van NL-identiteit is het maandelijkse filmprogramma van Cinema The Movies Dordrecht in het kader van de stadsviering 400 jaar Synode van Dordrecht (nov ’18 – mei ’19). In dit programma onderzoeken we met een nieuwsgierige blik onze Nederlandse identiteit. Tal van Nederlandse filmmakers hebben in hun films (aspecten van) deze identiteit geportretteerd. Hoe ziet dat er uit? Welke herkenning zit daar in? 

#6 in de reeks is getiteld Stille Waters

Stille waters hebben diepe gronden. Is dit wellicht de kern van ons Hollandse calvinisme? Introverte karakters ondergaan lijdzaam en zwijgzaam onrecht. Opkroppen totdat de bom barst, want het verlangen naar verlossing laat zich niet meer onderdrukken. Boven is het stil (2013) van Nanouk Leopold toont het eenvoudige landleven van een introverte boer, in wiens ziel van alles borrelt. De tegenhanger is True Grit (2010) van Joel & Ethan Coen, de remake van een legendarische western, waarin een koppig meisje gerechtigheid zoekt voor de moord op haar vader.

Voor het gesprek tussen beide films zijn uitgenodigd Dana Linssen, hoofdredacteur van De Filmkrant en regisseur Nanouk Leopold. De maaltijd tussendoor komt van het land.

Voor dit filmduo zijn kaarten te koop à € 15,--  Losse kaarten kosten 9,50. Een arrangement met de high tea kost 26 euro. De losse high tea kost 12,50. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig (2 keer activeren).

Regisseur
Diverse (-)

Release

24 maart 2019

Taal

Nederlands, Engels

Ondertiteling

Nederlands

Lengte

93, 110 minuten

Filmkeuring
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld