400 jaar Synode: De blik op de toekomst

Zondagmiddag 19-05-19: De blik op de toekomst – 13:30 & 16:00 u.

Als slotstuk kijken we de toekomst in. De Nederlandse samenleving verandert. Tegelijkertijd zijn oude tradities populair. Wat doen die ontwikkelingen met onze identiteit? Welke omgangsvormen en leefregels zijn wenselijk in de multiculturele samenleving in een mondiale context? Wat zijn de scheidslijnen van acceptatie en uitsluiting?

Zijn we op weg naar tijden van toenemende integratie of juist intense polarisatie met een onoverbrugbare Wij-Zij kloof? Overheersen de korte lontjes en grote bekken of kunnen we vertrouwen op een redelijk gesprek?

De programma-invulling is nog open. Omdat we de antwoorden op deze vragen gedurende het programma verder willen ontdekken. Om te helpen nodigen we opiniemakers en denkers uit. En er is aandacht voor de animatiefilm Sanne’s Synode van Wim Goossens & Jan Stroeve, waarin het 10-jarige meisje Sanne een tijdreis maakt naar het Dordrecht van 1618. Deze film vormt een aanzet om met kinderen nieuwe Dordtse Leerregels te vinden.

Kaartverkoop
Kaarten voor een filmduo en het filmconcert kosten € 15. Losse films hebben normale tarieven. Een maaltijd kost € 12,50. Een dagticket voor filmduo + maaltijd is € 26. Cineville + Strippenkaart zijn geldig en worden 2 x afgestempeld per filmduo.

Regisseur
Wim Goossens & Jan Stroeve
Wim Goossens & Jan Stroeve (-)

Release

19 mei 2019

Taal

Nederlands

Filmkeuring
Alle Leeftijden